3.12.2011

Terveyshömpän tunnistaminen, osa 1

Aioin kirjoittaa biosignaturesta tai lehtivihreästä. Kirjoitan niistä sitten myöhemmin. Tutkiessani aiheita törmäsin jatkuvasti tiettyihin sanoihin. Kutsuttakoon niitä vaikka tieteelliseksi naamioidun terveyshömpän hakusanoiksi. Näiden sanojen esiiintyminen tekstissä antaa epäillä, että joku vedättää sinua ja haluaa sinun rahasi, ellei jopa sieluasi.

Mullistava

Onhan niitä mullistavia asioita: tulen keksiminen, kirjapainotaito tai kännykät. Mullistavat asiat ovat kuitenkin harvinaisia. Yleensä mullistavaksi kutsuminen on markkinamiehen juttuja.

Elimistön puhdistaminen/detoksikaatio

Ihmisen elimistö ei tarvitse mitään erityistä puhdistamista. Sitä varten meillä on maksa ja peräsuoli.

Kokonaisvaltainen/holistinen

Koko ihmiseen kohdistuva hoito kuulostaa kivalta. Niin kuulostaa lottovoittokin. Mikään ihmelääke tai -hoito ei voi tehdä kaikkia asioita.

Koululääketiede ei..

Jos koululääketiede ei tunnista jotain asiaa, on melkein varmaa, että kyse ei ole lainkaan lääketieteestä.

Luonnollinen/luonnon oma

Jos jokin on aivan luonnollista tai luonnon omaa, miksi sinun pitää maksaa siitä jotenkin? (kts. seuraava kohta)

Osta/tuote

Oletetaan, että luet lähikaupan ilmoitusta. On ilmiselvää, että tuotteen kohdalla on mainos tuotteesta. Sama pätee terveyshömppään, vaikka mukana olisi minkä tahansa asiantuntijan tai tohtorin kuva ja tieteellisen näköistä tekstiä.

Varoitus

Jos näet yhden tai useamman edellisistä sanoista, varo lompakkoasi. Mitä innokkaammin joku haluaa sinulle asiaa myydä, sitä varovaisempi ole.


Lisätty 21.12.2011

Osa 2 löytää täältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.