21.12.2011

Terveyshömpän tunnistaminen, osa 2

Aiemmassa postauksessani esitin sanoja, joista terveyshömpän tunnistaa. Tässä esitän pari sanaa lisää ja kerron parista muusta seikasta, joiden vuoksi tietoa kannattaa epäillä.


Energiataso

Sana kuulostaa hyvin vetoavalta. Onhan niitä energiatasoja tietokonepeleissäkin! Valitettavasti tiede ei ole vielä löytänyt mitään mystisiä ihmisen energiatasoja. Miksi jokin muinainen kulttuuri tai yksittäinen parantaja löytäisi sellaisia, vaikka liuta tieteilijöitä ei löydä niistä jälkeäkään?


Tasapaino

Hyvän kuuloinen sana. Kukapa ei haluaisi olla tasapainossa? (Hyvältä kuulostaminen on myös yksi terveyshömpän ominaisuus. Colonic-hoito kuulostaa hyvältä, mutta veden ruiskuttaminen perseeseen ehkä ei, vaikka kyse on samasta asiasta.)

Takaisin tasapainoon. Ihmiskehossa on luonnostaan hirvittävä määrä erilaisia biokemiallisia tasapainoreaktioita. Happamuuden, lämpötilan tai eri ainesosien määrien muutokset voivat muuttaa näiden reaktioiden tasapainotilaa. On lapsellista kuvitella, että olisi olemassa jokin ihmetuote, joka tietäisi etukäteen kaikkien ihmisten kaikki biokemialliset tasapainotilat ja osaisi hienosäätää näitä kaikkia juuri oikeaan suuntaan. No, kaupaksihan nuo käyvät. Murr.


Kaikki sairaudet parantuvat/kaikki johtuu tästä

Jos hoito tai lääke vihjaa tai lupaa parantaa kaikki vaivat tai auttaa kaikkiin vaivoihin, on syytä epäillä, että se ei oikeasti auta mihinkään.Tästä esimerkkinä asentohoito, josta aion kirjoittaa joskus myöhemmin. Tämä hoito auttaa mm. kuuhulluuteen, käsialaan, suolatasapainoon ja kuukautiskipuihin. Ilman hoitoa uhkaa päihteiden väärinkäyttö. (Pakollinen olkinukke, joka tässä tapauksessa on tosin tarpeeton.)

Tohtori suosittelee

Mainoksissa tuotteita suosittelee usein urheilija tai suosittu näyttelijä. Terveyshömppää suosittelee lääkäri. Tämän seikan arvioimisen tekee vaikeaksi se, että lääkärit suosittelevat julkisesti ihan hyödyllisiäkin asioita. Mistä sitten tiedämme, että tällä kertaa lääkäri suosittelee hömppää? Emme tiedäkään. Mutta jos samalta sivustolta tai samasta ilmoituksesta löytää hintalappuja, niin suosittelen epäilemään, että lääkärin suositus onkin mainos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.