2.12.2011

LadyCare, mn8 ja valelääkärit

Puolisolle kiitos tämän postauksen aiheesta. Hän on töissä naisvaltaisella työpaikalla ja kuuli kahvipöytäkeskustelussa mullistavasta tuotteesta. Pikkuhousuihin laitettava musta LadyCare on lääkinnällinen laite, joka auttaa vaihdevuosivaivoihin, punainen mn8 taas kuukautiskipuihin. Molempien toiminta perustuu magneettikenttään. Niin väitetään. Mitä ilmeisimmin kyseessä on molemmissa tapauksissa sama "laite".

Huijarit haistavat helposti uudet asiat, joilla tehdä rahaa. Kun radioktiivisuus keksittiin, nokkelat ihmiset alkoivat myydä sitä hoitokeinona. Näistä hoidoista luovuttiin vähin äänin, kun huomattiin, ettei säteily olekaan kovin terveellistä. Magneetit sen sijaan pitävät pintansa. Epäilemättä sen vuoksi, että niistä ei ole haittaa sen enempää kuin hyötyäkään. Satutko muuten tietämään, että asumme kaikki suuren magneetin pinnalla? Maapallo on nimittäin magneetti, kuten kompassilla voit hyvin nähdä. Miksi sitten tarvitset magneettinappia vaihdevuosivaivoihin? Vastaus kuuluu: et tarvitse, mutta bisneksentekijä tarvitsee höynäytettävää.

Tästä hupsuttimesta on jo toista vuotta sitten kirjoittanut Paholaisen Asianajaja blogissaan. Hän on käsitellyt muutakin magneettihömppää, joten minun ei tarvitse toistaa samoja juttuja. Lisään vain pari huomiota.

Tieteelliseltä näyttävän tekstin keskeltä löytää pari helmeä. Ensimmäinen on tässä:

...vaikutus perustuu negatiivisen magneettinavan vaikutukseen. Valitettavasti jotkut magneettilaitteet ovat kaksinapaisia tai käyttävät vastakkaista napaa.
Valitettavasti tiede tuntee yksinapaisen magneetin ainoastaan teorian puolelta. Magneetin napoja ei myöskään kutsuta positiiviseksi tai negatiiviseksi vaan pohjois- ja etelänavoiksi. (Laite kiinnitetään pikkuhousuihin magnettiklipsillä, mikä muuten edellyttää kaksinapaista magneettia.) Vallankumouksellisen magneettituotteen valmistajan pitäisi tuntea magnetismistä edes perusasiat. Toinen helmi:

LadyCare ei sovi henkilöille, joilla on tai joiden kumppanilla on sydämentahdistin tai defibrillaattori.
Defibrillaattori on hienon kuuloinen sana. Se on se lääkärisarjoista tuttu laite, missä on rinnan päälle laitettavat kahvat. Sillä annetaan sähköisku, jonka tarkoitus on saada sydämen rytmi kohdilleen. Harva pitää sellaista päällään.



Miten valelääkärit tähän liittyvät? Lääkinnällisten laitteiden valvonnasta vastaa Valvira, joka ei valelääkäreiltä ehdi puuttumaan valelääkelaitteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.