31.12.2011

Ovatko järkesi ja arvostelukykysi tasapainossa?

Tiedätkö, mikä on TTH?

Ei tarvitse tietääkään. Se on tasapainoaistin toimintahäiriö. Englannin ja ruotsin kielen lehtorin Aino Paatelan mukaan näyttäisi siltä, että lähestulkoon kaikki ihmiset kärsivät siitä ja se aiheuttaa lähestulkoon kaikki ihmisen vaivat.

Näistä vaivoista mainittakoon seuraavat: kuuhulluus, krooninen lihasjännitys, lapsettomuus, alkoholismi ja persoonallisuuden häiriöt. Näihin kaikkiin ja lukuisiin muihin auttaa Paatelan mukaan asentohoito. Kielenopettaja Paatela on myös antanut lääketieteellisen kommentin, jonka mukaan se parantaa myös vulvodynian.

Asentohoidon sanotaan perustuvan siihen, että päätä kääntelemällä korvan kalkkikivihiukkaset saadaan aseteltua oikeisiin kohtiin. Minulle ei selvinnyt, miten nämä hiukkaset saadaan pysymään oikeassa paikassa. Ihmiset yleensä tahtovat liikkua myös asentohoidon jälkeen. Ilmeisesti hoito pitää uusia säännöllisin väliajoin. Miten ihmiset ovatkaan voineet säästyä sukupuutolta ilman hoidollista pään kääntelyä?

Paatelan sivut ovat malliesimerkki huuhaasta. Hoito parantaa tai auttaa kaikkiin kuviteltavissa oleviin vaivoihin. Sekaan on sotkettu maan magneettikentät, sähkölaitteet, vuorovedet ja auringonpilkut.

Yksi on joukosta poissa. Sivustolta on vaikea löytää paikkaa, mihin voisin laittaa rahani. Näyttäisi, että kyseessä on höpsähtänyt opetteja.

Lääkärikin on mukana

Opettaja on selvästi höpsähtänyt, mutta taustalla on oikea lääkäri Tapani Rahko. Terhikki-rekisterin mukaan hän on vuonna 1942 syntynyt lääkäri seuraavin oikeuksin:

Oikeudet:
erikoislääkäri korva-, nenä- ja kurkkutaudit
erikoislääkäri korva-, nenä- ja kurkkutaudit: audiologia
Hän väittää, että kehittämänsä asentohoito parantaa lukihäiriön. Wikipediakin tietää, että kyse on hölynpölystä. Lukihäiriö ei johdu korvista, vaan on parantumaton neurologinen poikkeavuus. Sen kanssa voi hyvin elää, mutta turha dyslektikonkaan on rahojansa huijareille antaa. Pään heilutteluhoito on epäilemättä mukavaa ja varmaankin se vetreyttää niskan ja hartioiden lihaksia, mikä saa olon paranemaan. Ei se varmasti hyödytöntä ole, mutta on vastuutonta antaa turhia lupauksia. Kuuhulluutta tai lapsettomuutta Rahko ei sentään lupaa parantaa. Puoli pistettä siitä.

Hintalappujakin löytyy. Videon saa tilata reilulla 200 eurolla. Kurssi maksaisi 155 euroa.

Palataan ihan järjellä ajatteluun. Asentohoito perustuu siis siihen, että korvan kaarikäytävissä olevat hituset ovat väärissä paikoissa ja päätä kääntelemällä ne saadaan oikeisiin paikkoihin. Saatan olla nipottaja, mutta mitenkähän 6,5 tunnin opetus riittää siihen, että opitaan havaitsemaan korvan sisältä pieniä hitusia ja sen lisäksi vielä tavat, joilla niitä opitaan siirtelemään. Nipottaja myös ihmettelee, miksi tiede ei ole aiemmin keksinyt tätä yksinkertaista temppua.

Eläkeikäinen lääkäri voi siis aivan rangaistuksetta myydä tällaista. Hyi.

1 kommentti:

  1. Hah, itselläni oli yläasteella juuri tämä Aino Paatela luokanvalvojana, ja ihan ilmaiseksi (jee!) sain tätä päänkääntelyhoitoa, voi että se oli tyhmää ja turhaa. Tämä teksti sai minut nauramaan.

    VastaaPoista

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.