30.12.2011

Suolaa haavoihin

Suolan liikakäytön on todettu olevan epäterveellistä. Nyt on ilmennyt, että kyse onkin siitä, että käytetään vääränlaista suolaa. Siis, jos uskomme Tuisa Oy:tä. Ja miksi emme uskoisi?

Minäpä kerron.

Tuisa myy pääasiassa kristallisuolatuotteita, mutta valikoimissa on myös intiaanisokeria, pesupähkinöitä, tuoksusaippuoita sekä päänhierontalaite. Tuotteet ovat kauniita ja järkevän hintaisiakin. Ostaisin jopa niitä itse, ellei joka paikkaan olisi tungettu terveyshörhöilyä.

Kristallisuola parantaa vaikka mitä!

Tuisa Oy väittää kristallisuolan auttavan mm. seuraaviin sairauksiin tai oireisiin: verenpaine, astma, allergia, lihaskrampit, rytmihäiriöt, psoriaasi, akne, hyttysen puremat, turvotukset ja venähdykset.

Ehkä se parantaa jopa seuraavat:



Lisäksi sillä on seuraavia positiivisia vaikutuksia; neste-, pH- ja sokeritasapainon vakauttaminen, hermosolujen kommunikoiminen, osmoottisen paineen säätely, vatsahappojen tuottaminen, ruuansulatus, antihistamiini, puhdistaa keuhkoja. Puhdistaa, desinfioi ja ravitsee myös ihoa sekä ylläpitää ihon kosteustasapainoa.

Kristallisuola on tavallista ruokasuolaa

Melko paljon luvattu, eikö vaan? Kyse kuitenkin on tavallisesta ruokasuolasta, kuten heidän itse esittämänsä laatusertifikaatti osoittaa. Saman sertifikaatin mukaan tässäkin suolassa on pieni määrä raskasmetalli lyijyä. Tuisa Oy tosin väittää, että raskasmetalleja on tavallisessa merisuolassa, kun taas kristallisuola on puhdasta suolaa. Vähänkin kemiaa ymmärtävä osaa sertifikaatista lukea, että tämäkin ruokasuola sisältää muitakin kuin natrium- ja kloridi-ioneja. Näiden pienten epäpuhtauksien vuoksi se ei ole puhtaan valkoista. Ruokasuolalla tosiaan on osuutensa elimistön kemiallisissa tasapainoissa, mutta se ei ole koko tarina. Jätetään se biokemian blogeihin.

Fysiikka ja kemia uusiksi

Kristallisuolalyhtyjen vaikutuksen sanotaan perustuvan negatiivisten ionien tuottamiseen. Suolalyhty ei kuulemma edes kulu tuottaessaan negatiivisia ioneja. Mistä tyhjästä nämä sitten ilmestyvät? Myöskään sitä ei kerrota, mitä negatiivisia ioneja nämä ovat. Sitäkään ei kerrota, miten negatiiviset ionit voivat esiintyä ilman positiivisia ioneja. Samassa yhteydessä kerrotaan, että kristallisuola on vuosimiljoonien aikana paineessa muuttanut rakennettaan, kristallisoitunut. Yleensä kristallisoitumisella tarkoitetaan kiteytymistä. Sellaista kiteytynyttä natriumkloridia tavallinen ruokasuolakin on. Tuisa Oy myös väittää, että kristallisuolan mineraalit ovat tämän paineen vuoksi pienentyneet niin hyytelömäisen pieniksi, että ne läpäisevät solukalvon. Peruskoulun fysiikan oppimäärä tosin kertoo, että natrium- tai kloridi-ionit (tai muutkaan ionit) eivät pienene paineessa ja siten merisuolan ionit ovat aivan yhtä suuria tai pieniä. Siis samanlaisia.

Myyntitykki hämää

Selitys on siis aivan vastoin tunnettuja kemian ja fysiikan lakeja. Sen tarkoitus lienee vakuuttaa ostaja siitä, että tässä ei myydäkään epäpuhdasta ruokasuolaa vaan jotain mystistä vuosimiljoonaista puhtautta. Öljy muuten on vuosimiljoonaista tuotetta ja sitäkin on aikoinaan myyty ihmelääkkeenä. Silloinkin pöhköt menivät lankaan. Nykyään öljylle on keksitty muutakin käyttöä.

Kristallisuolan paras käyttö on lyhtyinä. Ne tosiaan ovat kauniita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.