25.1.2012

Terveyshömpän pikatuomiot 2 (Korva-akupunktio)

Korva-akupunktio perustuu kahden korvan yhteensä 115 akupunktiopisteeseen. Ajatus on, että tietyt korvan osat vastaavat tiettyjä kehon muita osia ja niiden käsittely auttaa näitä osia koskeviin vaivoihin. Kun oikea kohta korvassa löytyy, siihen kiinnitetään kasvinsiemen tai magneetti tasapainottamaan epätasapainotilaa.

Korvien tutkiskeleminen ja hieronta tuntuu varmasti kivalta.

Jos korvan piste vastaa jotain toista kohtaa kehossa, miksi korvan pisteen painelu auttaa? Miksi se ei sitten vahingoita? Äkkiä löytyi myös punainen sana epätasapaino. Humpuukimaakareiden mielestä meidän kehomme ovat aina epätasapainossa ja sopivalla nipulla euroja he sen korjaavat. Toinen punainen sana on magneetti. Ne ovat ihan hyviä magnettikuvauksessa, mutta hoidoiksi niistä ei ole. Varsinkaan hoidoiksi kaikkeen.

En äkkiä löydä mitään tieteellisiä todisteita siitä, miten korvassa olevat pisteet liittyvät muihin elimiin. En myöskään keksi mitään syytä, miksi niin olisi. Selvää humpuukia. Lisäksi jäi epäselväksi, miten 115 pistettä jaetaan tasan kahden korvan kesken.

Tuomio: Terveyshömppää

Lisää pikatuomioita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.