25.1.2012

Terveyshömpän pikatuomiot 1 (Bowen-terapia)

Bowen-terapian on kehittänyt Australialainen kirvesmies Tom Bowen. Hänellä ei ollut mitään muodollista koulutusta, mutta hän lopulta hoiti ahkerasti rahastettaviaan asiakkaitaan. Bowen-terapian sanotaan perustuvan siihen, että aivojen huomio kiinnitetään ihon ja aivojen välisiin aistisignaaleihin. Bowen-terapia tapahtuu käsittelemällä ihoa kevyin rullaavin liikkein tarkasti valikoiduissa pisteissä. Teorian mukaan keho osaa itse parantaa itseään ja siksi näissä liikkeissä pidetään taukoja, jotta keho ehtii reagoida. Bowenin mukaan siis keho osaa itse parantaa ja kevyt rullaus auttaa kehoa siinä. Näin sivusto kertoo:

Tämä kehittäjänsä Tom Bowenin mukaan nimetty kokonaisvaltainen (holistinen) terapiamuoto perustuu sille oivallukselle, että keho kykenee korjaamaan itsensä, kun aika ja olosuhteet ovat oikeat. Bowen-terapia (tai -tekniikka) pyrkii luomaan nuo olosuhteet kevyellä käsittelyllä, sillä itse korjausprosessin käynnistämiseksi tarvitse tehdä hyvin vähän.

Kevyt hieronta on varmasti mukavaa ja tuo hyvän olon.

Sivustoa bowen.fi lukiessa bongaan aivan ensimmäiseksi punaiset sanat "holistinen" ja "energia". Molemmat humpuukimaakareiden sanastoa. Terapia näyttää myös parantavan vaikka mitä vaivoja penikkataudista ja PMS:tä vauvakoliikkiin, jäätyneeseen olkapäähän ja aivohalvaukseen. Ensisilmäys jo kertoo, että humpuukia tämä on.

Parempaa selvitystä tai tutkimusta ei pikahaulla löydy. Ei löydy selvitystä siitä, millä tavalla rullaaminen tietyistä paikoista on kokonaisvaltaista eikä selvitystä siitä, mistä energioista on kyse.

Tuomio: Terveyshömppää

Jos haluatte antaa rahanne pois, etsikää bower-terapeutin sijaan sopivaa sukupuolta oleva Auervaara. Saatte ainakin rahallenne jotain vastinetta.

Lisää pikatuomioita.

1 kommentti:

  1. Niinpä niin .....Hieroja kun olen niin sillä perusteella vaikuttaa miten sen nyt sanoisi...joka pojan/tytön harrastukselta...!

    VastaaPoista

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.