25.1.2012

Sairaala kutsuu Saatanaa

Lapin keskussairaalassa on vietetty Hyvän tuulen viikkoa. Hyvä tuuli ja kiva on mukava asia. Ja kiva. Kannatan ehdottomasti. Tänään oli vuorossa hyvinvointimarkkinat sairaalan aulassa.

Kun näin sen, hyvä tuuleni luikahti karkuun kuin tuuli tunturiin.

Markkinat olivat suurimmalta osalta humpuukimarkkinat. Tarjolla oli homeopatiaa, korva-akupunktiota, pihkan mahtia, bowen-terapiaa ja muuta energiatasoa. Tämä taso olisi kuulunut kellarikerroksen alle.

Hulvattomille torimarkkinoille tämä olisi ehkä sopinutkin, sillä nykyisen laintulkinnan mukaan petos myymällä humpuukia on täysin laillista. Näiden valehoitojen markkinoiminen keskussairaalassa sen sijaan on aivan anteeksiantamaton munaus. Ei tällaista saa sattua. Sairaalan tehtävä on tarjota tehokkaaksi tiedettyä hoitoa. Uskomushoidot kuuluvat poppamiehille.

Ystäväni totesi asian kuultuaan, että aivan kuin Saatana olisi kirkossa kutsuttuna puhujana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.