5.3.2012

Terveyshömpän pikatuomiot 5 (Antivir-tabletit)

Sisältää polttoaineen aineksia.
Antivir-tabletit on luontaistuote, jonka vaikuttaviksi sanotut ainesosat ovat monolauriini sekä melissa- ja oliivinlehtiuutteet. Uutteet jo selittävätkin, mistä ne ovat peräisin. Monolauriinia on kookosöljyssä noin puolet. Aitoja luonnontuotteita siis. Valmisteen sanotaan auttavan bakteereja, viruksia, hiivoja ja sieniä vastaan. Yli sataan niistä, mutta se ei vaikuta suolen normaaliflooraan, eli suolistossamme seikkaileviin lukemattomiin bakteereihin.

Markkinoijan mukaan oliivinlehtiuutteen oleuropeiini häiritsee virusten aminohappoainenvaihduntaa, estää niiden kiinnittymisen terveille solukalvoille sekä liuottaa virusten ja bakteerien kuorien ulkorakenteita. Monolauriini puolestaan tehoaa erityisesti rasvavaippaisiin viruksiin. Se myös tuhoaa monia bakteereja, hiivoja ja sieniä, mutta ei hyvänlaatuisia bakteereja. Melissauutteen taas väitetään häiritsevän virusten proteiinintuotantoa ja estää viruksia kiinnittymästä solujen seinämiin.

Kovia väitteitä.


Kuulin sattumalta, kuinka nämä tabletit olivat toimineet. Eräs tuttavani oli syönyt niitä, eikä flunssaa tullut. Näistä tableteista onkin helppo saada hyviä kokemuksia. Jos syöt näitä etkä sairastu, ovat tabletit toimineet. Jos taas saat flunssan, niin tablettien ansiosta se ei ole niin paha. Aina voittaa.

Epäilen luontaistuotteita jo sinänsä. Luontaistuotteita harvoin on tutkittu tai testattu lääkkeiden tavoin. Lisäksi vaikuttaviksi väitettyjen tai toivottujen aineiden pitoisuudet vaihtelevat. Tässä markkinoijan mainoksessa kiinnitti huomiota pari hassua yksityiskohtaa.

Jos oleuropeiini liuottaa bakteerien kuorien ulkorakenteita, niin mistä oleuropeiini tietää, milloin kyseessä on hyvänlaatuinen bakteeri, mitä ei saa liuottaa? Sama ihmetys koskee monolauriinia. Melissauute kuulemma häiritsee virusten proteiinintuotantoa. Molekyylibiologian perusoppikirjasta opimme, että viruksilla ei ole proteiinintuotantoa. Tulee mieleen, että on yritetty antaa kuva tutkitusta ja tieteellisestä tuotteesta, mutta ei ole oikein osattu.

Tuomio: Harmitonta hömppää.

Kuten ylläolevasta Wikipedian linkistä näemme, kookosöljyä voi käyttää polttoaineena. Antivir siis sisältää polttoaineen ainesosia.

Lisää pikatuomioita.

9 kommenttia:

  1. Mm.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4227229/
    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1211/0022357991773258

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset anonyymille linkeistä. Valitettavasti ne ovat täysin irrelevantteja. Oikea kommenttikin olisi ollut pop.

      Poista
  2. Ajattelin kokeilla kyseistä tuotetta koska paha hiivaihottuma jyllää iholla eikä lääkärin tabut ja apteekin kamat auta. Kannattaako siis kokeilla vai onko huuhaata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melko selvästi huuhaalta vaikuttaa. Jos kokeilet, ja hiivatulehdus paranee, se on melkein varmasti vain sattuma.

      Poista
  3. Monolauriinia on äidinmaidossa ja se on nimenomaan"salainen ainesosa" haitallisia bakteereja vastaan säästäen hyviksiä. Tutkijat ehdottavatkin että monolauriinia alettaisiin lisäämään äidinmaitokorvikkeisiin.
    Suomen Kuvalehden lyhyt juttu, ihan tuore.

    VastaaPoista
  4. Monolauriini ei vaikuta mitenkään salaiselta osalta. Se on aivan tavallinen rasvahappo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se, että joku ehkä suosittelee monolauriinin lisäämistä äidinmaitokorvikkeeseen, ei kerro yhtikäs mitään siitä, toimivatko pillerit vai eivätkö. Se on yhä edelleen tavallinen rasvahappo eikä sillä ole salaisia ominaisuuksia tietää, mikä bakteeri on hyväksi jossain paikassa ja mikä ei.

      Poista
  5. Vitamiini ja mm. monolauriinilisät ovat pitäneet flunssat, poskiontelotulehdukset loitolla kymmenen vuoden ajan + muut ravinteet, joita en jaa. Tietoa on ja oikeaa sellaista ja sitä saa helposti. Sensijaan lääkäreiden tietämättömyys yleensä mistään Suomessa on pelottavaa. Itse olen farmako- ja toksikologian asiantuntija ja pidän lääkkeitä kaikkein vaarallisimpina. Voit lukea mm. Peter C. Götzsche‎n kirjan, ja huomaat yhden vinkkelin siihen kuinka lääketehtaat hallitsevat rahaa ja rikostilastoja.
    Jos, on lähtökohtaisesti paranoidi suhtautuminen, kuten blogistilla, ei näistä kannata kirjoittaa lainkaan, Pura vihasi muualle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos anonyymi olisi lukenut kirjoitukseni tarkemmin, hän olisi huomannut, että tyylilaji ei ole viha vaan asia. Olen perustellut omat väitteeni ja ampunut jo alas valmiiksi väitteesi siitä.

      Kuka tahansa voi anonyyminä väittää olevansa asiantuntija, mutta sen jätän omaan arvoonsa.

      Lääketeollisuudessa on tietenkin taloudellisen hyödyn tavoittelijoita, mutta sama koskee uskomustuoteteollisuutta.

      Poista

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.