17.3.2012

Kaikki on terveellistä (tai ainakin parantaa)


Terveyshömpän lähettiläillä ei lopu mielikuvitus. Ei koskaan.

Vanhat propagandakeinotkin ovat käytössä. Suomen Terveyshömpän pää-äänenkannattaja Magneettimedia on ottanut käyttöön Orwellin sota on rauhaa -argumentaation. Tiedämme, että rokotteet suojaavat sairauksilta. Magneettimedia siis väittää, että ne aiheuttavat niitä. Tiedämme, että liiallinen auringonvalo on ihosyövän riskitekijä. Magneettimedia siis sanoo auringovalon estävän ihosyöpää.

Magnettimedian propaganda oli tässä vain siksi, että halusin tehdä siitä alkukappaleen. Läpyskä varmasti tuottaa herkullisia kirjoitusaiheita myöhemmin. Palataan asiaan sitten.

Melkein kaikki on terveellistä. Ainakin jonkun mielestä. Ellei jokin ole terveellistä, se kelvannee lääkkeeksi. Jonkun mielestä. On vaikea keksiä mitään, mitä ei oltaisi myyty terveystuotteena tai lääkkeenä.

Terveystuotteet eivät rajoitu pelkästään olemassaoleviin asioihin. Homeopaatit myyvät erilaisia ravistettuja "ei mitään". Myynnissä on myös monenlaisia energioita, aaltoja ja värähtelyjä. Oikeasti näitä ei ole tietenkään ole olemassa, mutta se ei näytä estävän niiden käyttämistä kauppatavarana.

Entisaikoina ihmiset olivat tietämättömiä ja uskoivat kaikenlaisia poppamiehiä. Öljyä on tunnetusti myyty kaiken parantavana ihmelääkkeenä. Nykyään sitä harvemmin suositellaan juotavaksi edes pieniä määriä. Merilintuja se parantaa erityisen huonosti. Tupakkaakin pidettiin terveellisenä, suorastaan lääkkeenä eikä siitä ole kaukaa, kun lapsen hammassärkyyn suositeltiin tupakansavun puhaltamista lapsen suuhun. Radioaktiivisuuskin oli muotia aikanaan. Myynnissä oli mm. radiumperäruiskeita, toriumhammastahnaa ja radiumkondomeja.

Onneksi nykyään ihmiset ovat viisaampia, kuten olen blogissani usein osoittanut.

Elintarvikkeiden lisäaineita pelätään ja pidetään epäterveellisinä. Se ei kuitenkaan estä sitä, että E-koodeista ensimmäistä, kurkumiinia (E100) myydään rohdoksena. Kurkumiini on elintarvikeväri, jota esiintyy kurkumassa. Kurkumaa taas on curryssa.

Kurkumiinista myöhemmin lisää.

Kurkumiini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.