15.11.2011

Valelääkärit, valehoidot ja korvakynttilät

Kansa on tyrmistynyt siitä, että lääkäreiden joukossa on valelääkäreitä. Tyypillisesti nämä ovat olleet tapauksia, joissa lääkärikoulu on syystä tai toisesta jäänyt vähän kesken. Jotkut näistä ovat ostaneet puuttuvan muodollisen pätevyyden rahalla Joku ei ollut edes päässyt lääkärikouluun. Kansa on aivan oikein tyrmistynyt. En minä antaisi autoakaan korjattavaksi kaverille, joka ei pääse ammattikoulusta läpi.

Sama kansa ottaa kuitenkin kaikenlaiset valehoidot vastaan avosylin. Löytyy energiatasoja ja magneetteja, chakroja ja vimpaimia. Lähikaupan ilmoitustaululla mainostettiin korvakynttilähoitoa, 25 euroa. Minä suosittelen, että säästä 25 euroa ja anna vaikun suojata korviasi.

Monessa maassa korvakynttilät luokitellaan lääketieteellisiksi laitteiksi, eikä niille ole myönnetty valmistus- tai myyntilupaa. Saman pitäisi koskea Suomea lain mukaan. Lääkelaitteiden valvonta kuuluu Valviralle samoin kuin lääkäreiden valvonta, mutta virasto on epäonnistunut surkeasti humpuukin valvonnassa. Edellä mainitun lain mukaan vekotin on terveydenhuollon laite, jos se on valmistajan mukaan tarkoitettu ihmisen sairauden hoitoon tai lievitykseen tai sitten fysiologisen toiminnon muunteluun. Tällöin laitetta koskee edellä mainittu laki, mikä muuten on melko tiukka!

Lukekaa vaikka tästä.

Terveydenhuollon ammattilainen on velvollinen ilmoittamaan laitteiden aiheuttamista vaaratilanteista tai läheltä piti -tilanteista Valviralle. Vuonna 1996 tehdyn tutkimuksen mukaan yli 10% korvalääkäreistä oli hoitanut korvakynttilöiden aiheuttamia vahinkoja. Ilmianna siis jokainen korvakynttilämainos.

Korvakynttilöistä lisää Paholaisen Asianajajan blogissa ja Skepsiksen sivuilla. Hopi-intiaanit ovat myös sanoutuneet irti näistä hupsutuksista.

Jos varoituksista huolimatta haluat kokeilla, niin täältä löytyy.

Paras Led korviin on Led Zeppelin ja paras kynttilä korville on kuulla rakkaalta kutsu kynttiläillallisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.