3.6.2013

Kurkumiini E100, hieno väri vai hieno lääke?


Kurkumiini (E100) on elintarvikkeissa käytettävä keltainen tai keltaoranssi väriaine. Luonnossa se esiintyy kurkuma longa -kasvin juuressa. Jauhettua juurta kutsutaan kurkumaksi, joka sisältää n. 3% kurkumiinia. Kurkuma puolestaan antaa värinsä currylle.

Kurkumiini on siis luonnontuote, ja jos jokin on luonnosta, niin sehän on tietenkin terveellistä, jopa lääkitsevää. Kurkumiinin sanotaan auttavan mm. tulehduksiin, diabetekseen, infarkteihin, lihasvaurioihin ja kolesterolisappikiviin.Se myös suojaa vilustumiselta, monilta syöviltä ja arsenikkimyrkytykseltä. Se myös ehkäisee dementiaa ja lisää elinikää.

Jos tämä kaikki pitäisi paikkansa, niin eivät E-koodit ehkä niin hirveitä olekaan.  Valitettavasti tieteellinen näyttö on toistaiseksi hyvin niukkaa. Ihmelääkkeeksi tuskin on tästäkään, mutta hyvää se on, ainakin riisin kanssa.



Kurkumiini

Lisää E-koodeja:

E-koodit ja huuhaa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mutta asiattomuudet poistan.

Asiattomuutena pidän esimerkiksi mainoksia, perustelemattomia mollauksia, täysin asian vierestä kirjoittamista tai kilometrien mittaisia kommentteja.

Asiattomuutena en pidä reipasta kritiikkiä, jos sitä edes jotenkin on perusteltu. Jos saat minut kiinni hölmöydestä, sekään ei ole asiatonta.